6 activiteiten voor eenouder gezinnen in de Belgische Ardennen 

6 activiteiten voor eenouder gezinnen in de Belgische Ardennen 

 

Iedereen moet de prachtige natuur in de Ardennen een keer gezien hebben. Prachtige bossen, meren en bergen maken de perfecte omgeving voor ontelbaar leuke activiteiten. In de Ardennen is voor iedereen wat te beleven. Wij hebben de leukste activiteiten op een rij gezet. 

 

  • De perfecte boswandeling

Laten we rustig beginnen. De bossen in de Ardennen zijn een van de mooiste plekken om rustig te wandelen. Overal waar je kijkt vind je prachtige wandelpaden met unieke uitzichtpunten in de natuur. Tip: trek wel stevige schoenen aan!

Tip: Alleenstaande Ouders Camping Ardennen – Eenoudergezin Vakantie

 

  • De hoogte in klimmen

Niet alleen leuk voor de kinderen, ook voor volwassen zijn er genoeg uitdagende klimmuren om jouw skills te testen. In de Ardennen zijn er overal plekken te vinden om te stenen rotsen te beklimmen en de hoogte in te gaan. Een echte liefhebber? Zoek dan eens een van de mooie parcours op en voel de adrenaline door je lijf gaan.

 

  • Abseilen naar beneden

Als je dan toch naar boven bent geklommen, kun je deze net zo goed ook even meepikken. Veel klimlocaties gaan samen met de mogelijkheid om op een gave manier weer naar beneden te gaan: abseilen! Dubbel verzekerd aan een touw laat je je zakken en ben je zo weer beneden. Afgeraden voor mensen met hoogtevrees, aangeraden voor mensen die houden van de leukste uitdagingen.

 

  • Grotten en mijnen

Naast de hoogte kun je ook de diepte in gaan in de Ardennen. Verschillende grotten, bijvoorbeeld in Rochefort, geven jou de kans om een kijkje te nemen in de bijzondere natuur van Zuid-België. Niet claustrofobisch en wil je eens een kijkje nemen in de geschiedenis? Probeer dan eens naar de koolmijn in Blégny te gaan. Hier zak je af en zie je werkelijk hoe het er vroeger uit zag, een unieke ervaring. 

 

  • Fietsen door de bergen

Voor de sportmannen en -vrouwen is de Ardennen één van de mooiste plekken om een grote ronde te fietsen. Je kunt jezelf testen in de bergen en genieten van het magische uitzicht. Met een ruime keuzen aan officiële fietsroutes is er voor iedereen wat bij.

Uitgelicht: kindvriendelijke camping Ardennen 

 

  • Geniet van het water

We kunnen de Ardennen niet bespreken zonder daarbij aandacht te geven aan de geweldige meren en rivieren, perfect geschikt voor allerlei watersporten. De hoogteverschillen maken de rivieren ideaal voor kanovaren en raften. Of kies voor rustig zwemmen in één van de grote meren. Ook voor waterliefhebbers is er in de Ardennen genoeg te beleven.

Reacties zijn gesloten.