Dekbedden met natuurlijk vullingen

Dekbedden met natuurlijk vullingen

NATUURLIJKE DEKBED VULLINGEN

Natuurlijke vullingen zijn zacht, warm, donzig en beter ademend dan synthetische materialen. U hoeft zich geen zorgen te maken over de hygiëne en het onderhoud van dekbedden, want de meeste natuurlijke vullingen zijn machinewasbaar, duurzaam en biologisch afbreekbaar.

Donzen en veren  debbedden zijn de populairste natuurlijke vullingen, zowel van gans als van eend. Controleer de etikettering of de verpakking om er zeker van te zijn dat het gebruikte dons ethisch verantwoord is en een bijproduct is van de voedingsindustrie. scooms houdt zich aan de Responsible Down Standard die garandeert dat ons ganzendons en onze veren ethisch verantwoord zijn, traceerbaar en streng getest.

Natuurlijk gevulde dekbedden met ganzendons, eendendons of veren hebben een betere thermische isolatie dan synthetische dekbedden. Dit betekent dat je minder vulling nodig hebt om dezelfde tog-classificatie te bereiken, waardoor ze vaak lichter zijn. Dekbedden bij Weids Wonen & Slapen bestaan 90%  ganzendons en 10%  kleine ganzenveren om een beetje gewicht toe te voegen. Probeer ons luxe dekbed met Hongaarse ganzendons en veren, het beste dekbed waaronder u ooit zult slapen!

Donzen dekbedden

Dons is de beste natuurlijke isolator die ongeveer drie keer meer warmte biedt dan synthetische materialen. Dons is zacht en donzig, zeer duurzaam en biedt de hoogste warmte in een dekbed. Je ziet Hongaarse ganzendonzen dekbedden (zoals scooms!), Europese en Canadese donzen dekbedden.

Als je een huisstofmijtallergie hebt, let dan op de NOMITE®-certificering als je donzen dekbedden koopt. Het scooms kussen en dekbed zijn NOMITE goedgekeurd, waardoor ze geschikt zijn voor mensen met een huisstofmijtallergie.

Veren dekbedden

Zwaarder, groter en waarschijnlijk goedkoper dan dons, veren kunnen een beetje stekelig zijn als de bekledingsstof niet stevig genoeg is.

Dons & veren dekbedden

De meeste dekbedden gebruiken een mix van dons en veren om een goede hoeveelheid gewicht en warmte te bieden. Een hogere verhouding tussen dons en veren zorgt voor een lichter en warmer dekbed.

Ganzendons versus eendendons

Clusters ganzendons zijn groter dan clusters eendendons, wat betekent dat ganzendons beter isoleert, zachter en lichter is. Eendendons is goedkoper om te produceren, dus eendendons dekbedden kunnen goedkoper zijn. Maar als je van luxe houdt, kies dan voor een ganzendonzen dekbed!

Gerecyclede donzen dekbedden: Deze dekbedden zijn gevuld met gerecycled dons en/of gerecyclede veren. Hoewel een gerecycled donzen dekbed een milieuvriendelijk idee kan zijn, heeft het dons verschillende reinigingsprocessen ondergaan, waardoor het sommige van zijn gunstige eigenschappen kan hebben verloren. Gerecyclede donzen dekbedden en gerecyclede veren dekbedden kunnen een goedkoper alternatief zijn voor een luxe donzen dekbed.

Zijden dekbedden

Niet overal verkrijgbaar, maar een zeer duurzame en lichtgewicht dekbedvulling. Het is hypoallergeen, zorgt voor een goede temperatuurregeling en kan zowel gewassen als gedroogd worden. Het verliest echter zijn natuurlijke eigenschappen bij te veel wassen.

Wollen dekbedden

Natuurlijk hypoallergeen, duurzaam en recyclebaar. De grove structuur van wol houdt de lucht goed vast en zorgt voor een goede temperatuurregeling. Wollen vullingen voeren vocht van de huid af en houden droge lucht en warmte vast. Een wollen dekbed kan echter wat zwaar aanvoelen en heeft niet de comfortabele drapering van een donzen dekbed. Het kan ook een beetje naar wol ruiken

Reacties zijn gesloten.