Leuke uitjes voor 1 ouder gezinnen

Leuke uitjes voor 1 ouder gezinnen

Ben je een alleenstaande ouder? Dan wil je natuurlijk met de kinderen leuke uitstapjes maken in bijvoorbeeld de weekenden en schoolvakanties. Natuurlijk is een dagje pretpark een leuk idee. Maar dat is in een dag wel een enorme aanslag op je budget. Misschien heb je het geld daar gewoon niet voor. Geen probleem er zijn genoeg leuke uitstapjes en activiteiten te verzinnen die leuk zijn om met de kinderen te gaan doen maar die wel heel betaalbaar zijn of bijna niets kosten.

Leuke uitstapjes zoeken voor een 1 ouder gezin

Er zijn genoeg voorbeelden van leuke uitstapjes te vinden voor het hele gezin. Maar misschien is het voor een alleenstaande ouder wat moeilijker om wat leuke activiteiten of uitstapjes te verzinnen. Tips voor een uitje of activiteit die je in de vakantieperiode met de kinderen kan gaan doen. Uiteraard is een pretpark leuk maar wellicht heb je dan niet veel budget meer over om nog andere leuke dingen te doen in de overige dagen van de vakantie.

Leuke uitstapjes of activiteiten in de buurt

Met de zomervakantie in het vooruitzicht is het wellicht een goed idee om op zoek te gaan naar leuke activiteiten of bezienswaardigheden in de buurt. Misschien ontdek je op die manier een leuke ijssalon of kinderboerderij of een ander uitje. Wie weet ontdek je wel iets waar je nog nooit van had gehoord. Iets dat zeer geschikt is om als alleenstaande ouder met kinderen naar toe te gaan. Schrijf deze tips op papier of sla dit op in je telefoon. Dan heb je altijd een idee voor een leuk uitstapje bij de hand.

Een picknick in het park of bos

Een andere leuke tip is om met de kinderen lekker te gaan picknicken in het park of bos. Heel simpel pak wat lekker fruit, broodjes, drinken een grote plaid of deken en vergeet ook niet wat speelgoed mee te nemen. Gegarandeerd dat je kinderen dat superleuk vinden. Wie weet vinden ze in het park nog wel wat andere kinderen om mee te spelen.

Een dagje naar een binnenzwembad of indoor-speelparadijs

Zijn de weersvoorspellingen wat minder? Ga dan met de kinderen naar een indoor speelparadijs of een binnen zwembad. Het kost wel een klein bedrag om binnen te komen maar het is wel een hele dag plezier en qua kosten altijd nog stukken goedkoper dan een dagje pretpark.

Naar een klimbos of een dagje naar het strand

Een ander leuk en ook best spannende activiteit is naar een klimbos gaan.
Uiteraard is dit wel afhankelijk van de leeftijd van de kinderen. Voor hele kleine kinderen is deze activiteit of uitstapje ongeschikt. Maar een dagje strand is voor ieder kind leuk. Ga lekker vliegeren, zandkastelen bouwen, schelpen zoeken of pootjebaden. Neem zelf je eten en drinken mee en dan kost dit uitje bijna niets.

Reacties zijn gesloten.