Wat doet een verloskundige?

Wat doet een verloskundige?

In dit artikel gaan we jou uitleggen wat verloskundigen doen en wat je van verloskundigen kan verwachten.

Eerst gaan we uitleggen wat een verloskundige is. Een verloskundige helpt en begeleidt jou tijdens jouw zwangerschap, de bevalling en na de bevalling. Een verloskundige checkt hoe het gaat met jou en jouw baby. Tijdens jouw zwangerschap moet je regelmatig de verloskundige bezoeken. Maar ook telefonisch en tegenwoordig zelfs digitaal kun je contact met jouw verloskundige onderhouden.

Op het moment dat je zwanger bent, mag je naar de verloskundige gaan. In de hoofdstad kun je langsgaan bij verloskundigen Amsterdam.  Tijdens jouw eerste afspraak met de verloskundige kun je vragen stellen en krijg je informatie van de verloskundige. De verloskundige zal met jou bespreken hoe lang je zwanger bent en berekenen wanneer je ongeveer uitgerekend bent. Jouw bloeddruk zal gemeten worden en jouw gewicht zal ook bijgehouden worden. Je mag tijdens het bezoek aan de verloskundige ook gewoon vragen stellen. Jouw partner mag ook aanwezig zijn bij afspraken met de verloskundige.

Zwangerschap

Gedurende de rest van jouw zwangerschap zul je je periodiek de verloskundige moeten bezoeken. Als je 36 weken zwanger bent, moet je elke week de verloskundige bezoeken. De verloskundige zal de gezondheid van jou en jouw baby tijdens deze periode goed in de gaten houden. Tijdens elk bezoek kun je vragen stellen aan jouw verloskundige en zal de verloskundige jou informatie geven over jouw zwangerschap, wat je kan verwachten en ook advies. De verloskundige zal de ontwikkeling van jouw kindje in de gaten houden. De verloskundige zal dit doen door aan jouw buik te voelen en door te luisteren naar het hartje van jouw baby. Het kan zijn dat jouw zwangerschap niet gaat zoals verwacht, in dat geval kun je doorverwezen worden naar een gynaecoloog.

Bevalling

De verloskundige zal je bijstaan tijdens jouw bevalling. Als je naar een gynaecoloog bent doorverwezen, zul je je bijgestaan worden door de gynaecoloog tijdens jouw bevalling. De verloskundige zal tijdens de bevalling in de gaten houden hoe het gaat met jouw gezondheid en de gezondheid van jouw kindje. Mocht een bevalling niet goed gaan, dan zal de verloskundige contact opnemen met een gynaecoloog voor advies.

Na de bevalling

Nadat je bevallen bent zal de verloskundige jou ook advies en informatie geven. De verloskundige kijkt ook naar de gezondheid van jou en jouw baby. Tijdens de kraamperiode zal de verloskundige een aantal keren komen om te kijken hoe het met jou en jouw baby gaat. De kraamverzorgende zal tijdens de kraamperiode voor jou en jouw baby zorgen. De kraamverzorgende houdt ook jouw gezondheid en de gezondheid van jouw baby in de gaten. De laatste bezoek aan de verloskundige is ongeveer 6 weken na de bevalling.

Reacties zijn gesloten.